fbpx

Tips

Want je beste vriend heeft de beste zorg nodig

TIPS

Tips van Dogs City Barber

Bij het verzorgen van een hond komt er heel veel bij te kijken. Bekijk de tips die u helpen om uw hond de beste zorg te geven. 

Door uw hond te borstelen wordt vuil en loszittend/dood haar verwijderd. Het helpt ook om onaangename geuren te elimineren. Door het borstelen van de vacht verspreid je de natuurlijke oliën van de haren waardoor de vacht gezond en glanzend er uit ziet.

Juist borstelen zal klitten en vervilting van de vacht voorkomen waardoor uw volgende verzorgingsafspraak vlotter zal verlopen ( en uw hondentrimmer heel blij maken !).

Na het borstelen gebruik je best een metalen kam om te controleren of er geen klitten meer in de vacht aanwezig zijn.  Ga wel voorzichtig te werk met een metalen kam, vooral als de huid van uw viervoeter bijzonder gevoelig is.

Bijna iedereen poetst zijn eigen tanden minimaal 2 keer per dag. Dat vinden wij heel gewoon. Maar bijna niemand poetst de tanden van zijn hond, laat staan dagelijks! Mocht dagelijks niet lukken dan maken 2-3 keer per week een groot verschil. Gebruik hiervoor uitsluitend speciale tandpasta voor honden. Honden kunnen niet spoelen na het poetsen en humane tandpasta bevat ingrediënten die uw hond ziek kunnen maken.

Ik zelf, gebruik een baby tandenborstel zodat deze zachter is voor het tandvlees van mijn hond. Veel mensen zijn ook tevreden met vingertandenborstels.  Mocht u het moeilijk vinden om de tanden van uw hond te poetsten, kunnen tandsprays en speciaal ontworpen kauwsnoepjes nuttig zijn.

Net als bij mensen groeien de nagels van sommige honden sneller dan andere. Sommige honden moeten om de 2 weken worden bijgesneden en sommige kunnen wel tot 6 weken wachten. Nagelknippen is de minst favoriete taak van iedereen!

Bij alle honden moeten de oren minimaal één keer per maand schoongemaakt worden. Maar als u een hond hebt met langere of zwaardere oren, die over de gehoorgang vallen, is vaker reinigen van de oren een must! Een opeenhoping van bacteriën of oorsmeer in de oren kan tot een infectie leiden.

Als u thuis geen oorreiniger voor honden hebt, zijn er tal van recepten online te vinden… met ingrediënten die over het algemeen voorhanden zijn, zoals azijn, waterstofperoxide etc.

Maak een watje nat met je reinigingssoplossing en maak eerst de buitenkant schoon, terwijl je geleidelijk naar de binnenkant toe werkt. Gebruik van wattenstafjes wordt niet aanbevolen. Je loopt namelijk de kans te ver in de gehoorgang te belanden, waar het blijvende schade aan kan richten. Als uw hond een frequente zwemmer is, is het raadzaam de oren na het zwemmen elke keer schoon en droog te maken.

Sommige rassen, zoals bulldogs en sharpeis, hebben rimpels of huidplooien op hun gezicht. Vocht kan zich in die plooien ophopen om de perfecte omgeving voor vieze bacteriën te creëren. Bacteriën kunnen dan tot dermatitis leiden of erger nog, infectie. Het is belangrijk om deze plooien schoon en droog te houden.  Een warm washandje of zelfs babydoekjes zijn voldoende. Raadpleeg uw dierenarts als roodheid, bultjes of geur een probleem worden. Mogelijk is een strikter schoonmaakschema of een andere oplossing nodig.

Nog steeds vragen?

Professionele en individuele aanpak met de beste zorg.

Geef je hond een knipbeurt om nooit te vergeten.

Contacteer Ons