fbpx

Ozontherapie

Ozontherapie voor de huid en vacht van uw hond

De vacht is een goede indicator van de gezondheid van een hond. Net zoals de mens lijden ook honden aan stress, verkeerde verzorging en andere omgevingsfactoren. Dit alles leidt tot een verminderde immuniteit, verergeren van de vachttoestand,vachtverlies, alsook droge en vette huid. Tussen de verschillende diensten die een trimsalon aanbiedt neemt de ozontherapie een speciale plaats. Dit is een heel gezonde en aangename procedure om uw hond gezonder te maken.

Wat is ozontherapie eigenlijk?

Ozon is een actieve vorm van zuurstof die een zuiverende werking heeft. In de natuur komt ozon vrij bij een elektrische ontlading, die we beter kennen als onweer. Ozon heeft van nature een gunstige werking. De ozonlaag die zich om de aarde bevindt, beschermt ons tegen de schadelijke UV-straling van de zon.

Ozontherapie is een moderne en natuurlijke therapie die gericht is om de gezondheid te verbeteren. Ozon staat bekend om zijn sterke antibacteriële functie en is werkzaam tegen een hele variatie aan huid -en vachtaandoeningen zoals psoriasis, atopie, schimmelinfecties, gistinfecties, bacteriële huidproblemen, alopecia etc…

Hoe verloopt de ozontheraptie?

De hond wordt in een warm bad gezet waar de compressor geïoniseerde lucht levert die het water met zuurstof verzadigd. Om het effect te versterken worden er oliën en zouten aan het bad toegevoegd, die de huid en het vacht voeden. De duur van het procedure varieert tussen 15 en 30 min afhankelijk van het gekozen programma.

Wat zijn de voordelen?

  • De huid wordt desinfecteerd, diep gereinigt en verrijkt met zuurstof
  • Doodt schimmels, virussen en bacteriën
  • Helpt irritaties te voorkomen
  • Doet wonden genezen
  • Bevoordert de bloedsomloop waardoor haarzakjes versterkt worden
  • Neutraliseert vervelende luchtjes
  • Pijnstillend en ontstekingsremmen
  • Helpt bij alopecia

Naast de ozontherapie geniet uw hond ook van micromassage die heel goed ontspant alsook spierspanning en stress vermindert. Dit is ook geschikt voor oudere honden, honden met overgewicht of honden die niet veel bewegen. 

Contacteer Ons